26.7.2019. 13:32
5
"Moja branjenica Ajla Sadiković nije počinila ubistvo u pokušaju, jer nije imala namjeru da povrijedi supruga"
Sarajevska advokatica, Džema Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Ajlu Sadiković (30), danas je na sjednici u Kantonalnom sudu Sarajevo istakla da je Ajla pucala u nužnoj odbrani.

Podsjećanja radi, Ajla Sadiković je pucala u svog supruga Denisa prije dva dana na parkingu na Ciglanama, nakon što ju je on fizički napao.

Milaimi-Hasanagić usprotivila se prijedlogu tužiteljice Advije Hajdo-Balta, koja je zatražila određivanje jednomjesečnog pritvora za Sadiković zbog uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela, prenosi Avaz.

- Stava smo da moja branjenica nije počinila krivično djelo ubistva u pokušaju iz razloga što nije imala namjeru da na bilo koji način povrijedi supruga, a pogotovo ne da ga liši života - kazala je za Dnevni Avaz Milaimi-Hasanagić, koja je zatražila da se Sadiković izreknu mjere zabrane.

Sudija za prethodni postupak Husein Delalić odluku o pritvoru donijet će u naredna 24 sata.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.