12.8.2019. 10:40
0
Uhapšeni u akciji „Tower“ pušteni da se brane sa slobode
Općinski sud u Sarajevu ukinuo je pritvor Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću uhapšenima u policijskoj akciji kodnog naziva „Tower“
Sud je ustvario odbio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da im se produži pritvor još za dva mjeseca i odredio im mjere zabrane. Tako će se ovaj dvojac osumnjičen za primanja dara braniti s slobode, prenosi „Avaz“.

Mahmutović je direktor sarajevskih firmi „Panamera“ i „Smart Invest“ a Halilagić zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina „Sarajevo Towera“Oni su uhapšeni prije mjeseca dana u policijskoj akciji FUP-a s označenih 60.000 maraka. 

Ovaj dvojac se sumnjiči da su menadžera firme „Europrofil“ koja je angažovana kao podizvođača radova na „Sarajevo Toweru“ tražili da uplati 200.000 da bi nastavio s radovima.  Iznos od 60.000 KM koji im je predao, bio je prva rata. 

No sud nije cijenio prijedlog Tužilaštva KS da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Određene su ime mjere zabranje komuniciranja i sastajanja  s svjedocima.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.