28.9.2019. 13:31
0
Napadači na redakciju Radio Sarajeva predati u Tužilaštvo KS
Tužilaštvu KS danas su predati A.Š. i A.B. koji se sumnjiče da su sinoć upali u redakciju portala Radio Sarajevo gdje su kao taoca držali urednika tog portala i prijetili mu smrću i članovima njegove porodice. Dvojac je natjerao urednika da obriše tekst sa portala o osuđenom navijaču FK Sarajevo koji je u Bjelorusiji uhapšen sa kokainom. On je osuđen na pet godina zatvora.

A.Š. i A.B. natjerali su uposlenika Radio Sarajeva da zove medijske redakcije i traži da povuku vijest o osuđenom navijaču. Talačka kriza trajala je dva sata. 

Nakon što je slučaj prijavljen sarajevskoj policiji uz pomoć OSA-e locirani su osumnjičeni i vrlo brzo uhapšeni. Oni se terete za krivična djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti prema odredbama Krivičnog zakona FBiH.

Upad u redakciju Radio Sarajeva osudile su brojne ambasade, institucije, novinarska udruženja, mediji, građani. 

"Dvojica osumnjičenih bit će zadržana naredna 24 sata, a nakon toga će se odlučivati o eventualnom pritvoru", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.