8.12.2019. 10:31
0
SIPA pretresla tri poslovna objekta
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu, 7. prosinca, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva BiH, pretresli su tri poslovna objekta na području Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega koje koristi jedna pravna osoba.

U priopćenju SIPA-e navodi se kako je cilj ovih pretresa bio pronalazak tragova i predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela "organizirani kriminal", "porezna utaja ili prevara", "carinska prevara" i "krivotvorenje službene isprave".

Pretresi su obavljeni po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći nadležnih organa Republike Hrvatske, prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku, navode iz SIPA-e.

(Fena)

SIPAAkcija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.