30.12.2019. 12:21
0
Potvrđene optužnice protiv osoba uhapšenih u akciji Zadruga II
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo u sklopu predmeta Zadruga II protiv Nihada Bilića, direktora firme Best&Team Sarajevo te Hadisa Kusture i Alija Kadrića, odgovornih i ovlaštenih osoba firme MHS Sarajevo, zbog krivičnog djela djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Huseina Hadžimejlića i Zinete Bajraktarević zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

- Optuženi se terete da su iskorištavanjem položaja predsjednika odnosno člana Upravnog odbora Udruženja za istraživanje i proučavanje sufizma i misticizma Fojnica nezakonito pribavili korist za navedeno Udruženje u iznosu 14.812,86 KM, na način da su u zvaničnim knjigovodstvenim evidencijama lažno prikazivali angažovanje studenata posredstvom Agencije Witram za obavljanje određenih poslova za svoje potrebe, pri čemu su sa računa Udruženja isplatili novac za njihovo navodno plaćanje, a koji im je u stvarnosti vraćen u gotovini umanjen za iznos provizije Agencije Witram. Prije podizanja optužnice, u budžet Federacije BiH uplaćen je cjelokupan iznos protupravno stečene koristi od strane Udruženja, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Istovremeno, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo u sklopu istog predmeta Zadruga II protiv Nihada Bilića, direktora firme Best&Team Sarajevo te Hadisa Kusture i Alija Kadrića, odgovornih i ovlaštenih osoba firme MHS Sarajevo, zbog krivičnog djela djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

- Ovom optužnicom optuženi se terete da su skoro identičnim krivično-pravnim radnjama pribavili protivpravnu imovinsku korist firmama koje zastupaju i to, pravnom licu Best&Team u iznosu od 68.026,27 KM, a pravnom licu MHS u iznosu od 3.946,94 KM i za isti iznos oštetili budžete i vanbudžetske fondove u Federaciji BiH, stoji u saopćenju kantonalnog tužilaštva, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.