14.1.2020. 16:53
0
Detalji pokušaja pljačke banke na Hrasnom: Maloljetnik upao u banku sa pištoljem, razoružali ga klijenti banke i osiguranje
FOTO: Dnevni Avaz
Maloljetni S.P. je razbojnik koji je jutros pokušao opljačkati banku u sarajevskom naselju Hrasno, prenosi Dnevni Avaz.

Izvor blizak istrazi otkrio je za Avaz da nije tačna prvobitna informacija da su policajci savladali razbojnika, nakon što su uposlenici pritisnuli panik-taster.

- Radnice jesu pritisnule panik-taster, ali su prethodno prvi reagirali radnici osiguranja, kojima su u pomoć pritekli i građani, odnosno klijenti banke. Oni su razoružali pljačkaša, koji je imao pištolj, i čuvali ga do dolaska pripadnika policije, kojima je ostao lakši dio posla, da mu stave lisice na ruke te ga prevezu u službene prostorije – kaže izvor Avaza.

Istražitelji su posebno bili šokirani kada su shvatili da iza svega stoji maloljetnik. Izvor Avaza je rekao da se provjerava je li razbojnik imao pomagača.

Inače, ista poslovnica bila je na meti i 25. oktobra prošle godine. Tada su dvojica razbojnika, s motociklističkim kacigama na glavama, upala u banku, nakon čega su  motociklom i pobjegli. Ubrzo su privedeni Jasmin Hasić i Ahmed Bajić, ali su oni, usljed nedostatka dokaza, pušteni na slobodu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.