15.1.2020. 13:22
4
Lejla Hatić i Hilmija Garibović moraju platiti 260.000 KM ljudima koje su reketirali po Sarajevu, osuđeni na ukupno 11 godina zatvora
Općinski sud u Sarajevu preinačio je presudu Lejli Hatić i Hilmiji Gariboviću, koji su sada osuđeni za iznudu i prevaru, a Garibović i za nedozvoljeno držanje oružja, piše danas Dnevni Avaz.

Lejla Hatić, inače supruga Mirze Hatića, osuđena je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina i četiri mjeseca, a Garibović je dobio pet godina i osam mjeseci zatvora.  Mirza Hatić ranije je osuđen na četiri i po godine zatvora, prenosi Avaz.

Lejla Hatić i Hilmija Garibović osuđeni su za reketiranje Mirze Dadića, zastupnika austrijske kompanije “Swietelsky” i poslovnog partnera bivšeg direktora “Željeznica FBiH” Narcisa Džumhura, inače Lejlinog oca. Od Dadića su 2014. godine, zajedno sa Mirzom Hatićem, prijeteći da će on i njegova porodica biti ubijeni  ako Lejli ne nađe posao, iznudili više od 100.000 eura, prenose Avaz.

Dadić je u odštetnom zahtjevu tražio 140.000 eura, ali je Sud donio odluku da Lejla Hatić i Hilmija Gribović moraju vratititi 100.000 eura. Hatić je dužna Dadiću vratiti dodatnih 50.000 KM.

Izmijenjenom optužnicom, Lejla Hatić i Hilmija Garibović osuđeni su i za prevaru bračnog para Ilde i Admira Berberovića. Lejla je  2013. godine obećala Ildi pronaći posao preko Hilmije Garibovića i  tadašnjeg direktora Zavoda za zapošljavanje Igora Kamočaja. Berberoviću su dali više od 10.000 KM, a Ilda nikad nije dobila posao, prenosi Avaz.

Sud je utvrdio da Hatić i Garibović moraju Berberovićima platiti 10.500 KM odštete.

Prevara sa zaposlenjem Ilde Berberović otkrivena  je kad je njen suprug Admir došao u kancelariju Igora Kamočaja tražeći da mu vrati novac ili da mu zaposli suprugu. Kamočaji nije imao pojma o čemu priča pa su otišli u policiju i prijavili slučaj, prenosi Avaz.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.