10.2.2020. 13:43
0
Akcija Kavez: Petero uhapšenih predato Tužilaštvu
FOTO: nezavisne
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka petero uhapšenih u akciji "Kavez", čiji je cilj bio razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.

Podsjetimo, u policijskoj akciji "Kavez" uhapšeni su Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Mladinko Malić i Marko Miljević. 

Akcija "Kavez" počela je jučer ujutro, a pretreseno je više lokacija na području Banje Luke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Policijski službenici zaplijenili su oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 eura, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika.

Akciju su proveli policijski službenici Uprave MUP-a za organizirani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banja Luka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prenosi Srna. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.