11.2.2020. 14:08
0
Zamijenili veći iznos švedskih kruna u marke bez dokaza o porijeklu novca
Sarajevska policija je u ponedjeljak u 17,00 sati, lišila slobode lica S.O., rođen 1995. godine u Sarajevu i M.S. rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ F BiH (Pranje novca).

Dvojac je pokušao u mjenjačnici, na području općine Stari Grad Sarajevo, izvršiti zamjenu većeg iznosa novca iz švedskih kruna u konvertibilne marke, nakon čega je uposlenik mjenjačnice putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa, te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o istom nisu imali dokaze o porijeku.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim, dok je od uposlenika mjenjačnice N.V., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je takođe počinio krivično iz člana 272.KZ F BiH.


(Patria)

Kriminal
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.