17.2.2020. 12:41
0
Akcija 'Autopijaca 2020': Oduzete cigare i rezani duhan vrijednosti 41.300 KM
Službenici UIO-a, Odsjeka za provođenje propisa, RC Sarajevo, u suradnji sa pripadnicima MUP-a KS, PS Novi Grad, proveli su operativnu akciju “Autopijaca 2020”, koja je bila usmjerena na suzbijanje nezakonite prodaje akciznih proizvoda.

Tom prilikom na lokalitetu auto pijace “Sarajevo” zatečeno je 13 lica koja su na improviziranim štandovima vršili prodaju cigareta i duhana, a za koji nisu imali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu, niti su bile obilježene akciznim markicama koje izdaje UIO.

Ukupno je oduzeto 4355 paklica cigareta i 130,1 kg sitno rezanog duhana, ukupne vrijednosti 41.300 KM.

Protiv navedenih lica bit će poduzete zakonom propisane mjere i radnje pred mjesno nadležnim sudom.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.