21.4.2020. 18:05
0
Bećiraju jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je pokrao pet objekata za 14 dana
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, Općinski sud u Mostaru je Rješenjem od 20. aprila 2020. godine, odredio jednomjesečni pritvor Bajramu Bećiraju zvanom Bajro (1999.), iz Mostara, a zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo „Teške krađe“ iz čl. 287. st. 1. tačka a. KZ F BiH, a u vezi sa čl. 55. istog Zakona.

Bećiraja se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 31. marta do 13. aprila počinio više pojedinačnih krivičnih djela „Teške krađe“, i to u objekte: „Rapid“ d.o.o, na adresi Bišće Polje bb, Mostar, „Aks“ d.o.o, na adresi Bišće Polje, u Mostaru, džudo klub „Borsa“, na adresi ulica Rodoč bb, Mostar, trgovinu „Best“ d.o.o, na adresi ul. Maršala Tita br. 237, u Mostaru i sjemenarnu „Agrom EM“, na adresi ul. Bišće Polje, Mostar, na način da je podesnim sredstvom, uz upotrebu fizičke snage, nasilno ulazio u unutrašnjost objekata, a potom iz istih otuđivao, između ostalog: novac, strojeve, ručni alat, prijenosna računala, sigurnosne kamere, ženske torbe, cigarete, alkoholna pića, te na taj način za sebe pribavio veću imovinsku korist.

Osumnjičeni Bećiraj je ranije osuđivan zbog počinjenja istovrsnih krivičnih djela.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će ponoviti kriivčno djelo. 

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa MUP-om HNK, PU Mostar, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.