22.4.2020. 16:51
1
Potvrđena optužnica protiv Velida Alagića koji je nožem izbo brata: To ti je samo opomena
FOTO: avaz
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Velida Alagića zbog krivičnog djela pokušaj ubistva, saopćeno je iz Tužilalaštva KS.

Optuženi se tereti da je mlađeg brata Armina Alagića pokušao ubiti 31. oktobra prošle godine oko 9:35 sati u stanu na Alipašinom Polju u kojem živi sa majkom i bratom.

- Nakon što se verbalno sukobio sa svojim bratom, sa kuhinjskog pulta uzeo je nož sa drvenim rukohvatom, iako svjestan da ga navedenim nožem može usmrtiti, što je i htio, zamahnuo nožem i ubo brata u lijevi dio leđa, kojom prilikom mu je nanio laku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u predjelu leđnog dijela grudnog koša sa lijeve strane, a zatim ga nožem ubo i u predjelu lijeve nadlaktice, kojom prilikom mu je nanio laku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane lijeve nadlaktice, navedeno je u optužnici.

Armin je usljed ovih udaraca pao na pod, Velid je tada sjeo na svog brata, te mu zadao još jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša, kojom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Velid je poslije toga ustao rekavši bratu „To je samo opomena“, te se udaljio iz stana.

Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema optuženom Velidu Alagiću, prenosi avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.