30.4.2020. 11:33
0
Na području Banja Luke oduzeto 1,1 tona rezanog duhana
Na području Banja Luke oduzeto oko 1,1 tona rezanog duhana bez odgovarajuće akcizne dokumentacije.
 
Akciju su proveli Tužiteljstvo BiH i MUP RS, a vrijednost zaplijenjenog duhana na ilegalnom tržištu iznosi više desetina hiljada KM.

 
-Postupajući po nalogu i u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici MUP-a RS PU Banja Luka, su na području Banja Luke, otkrili i zaplijenili oko 1100 kilograma sirovog duhana, bez odgovarajuće akcizne i financijske dokumentacije, koja se nalazila u teretnom vozilu - stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

U okviru akcije, lišene su slobode osobe koje se dovode u vezu sa transportom zaplijenjenog duhana.

 
Akcize propisane zakonom, za 1 kg duhana, iznose oko 100 KM, te postoji osnov sumnje da je navedenim transportom krijumčarenog duhana, ostvarena utaja akciza i dadžbina u iznosu od oko 110 000 KM, za koje je oštećen budžet BiH, navedeno je u saopćenju.
 

Oduzeti duhan bit će deponiran u okviru kaznenog postupka, a protiv osumnjičenih će Tužiteljstvu BiH biti podnesen izvještaj o kaznenom djelu.



 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.