5.6.2020. 16:52
0
Alemu Deliću osam godina za silovanje starice
Alem Delić iz Travnika osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na osam godina zatvora zbog premlaćivanja i silovanja komšinice M. U. (68), s kojom je kao podstanar živio u istoj kući.

iz Travnika osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na osam godina zatvora zbog premlaćivanja i silovanja komšinice M. U. (68), s kojom je kao podstanar živio u istoj kući.

Zločin se dogodio 25. septembra prošle godine. U optužnici se navodi da je Delić oko jedan sat iza ponoći na spratu kuće ušao u sobu u kojoj je M. U. spavala. Udario je više puta pesnicom u glavu i onesvijestio, a potom silovao. Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao, a žena je zadobila teške povrede.

U svom svjedočenju pred sudom Delić je ispričao da se ne sjeća kritičnog događaja. Ispričao je da je to veče zajedno s prijateljem pio alkohol i pušio marihuanu, te da se uopšte ne sjeća dolaska kući, već samo ujutro buđenja u mokrim hlačama.

Ispričao je i da je prije odlaska na posao žrtvu sreo u kući kada mu je, sva modra i zatvorenog oka, rekla: "Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?".

- Pretpostavio sam da je pretučena, ali se ničega nisam sjećao. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio - rekao je pred sudom Delić.

Pojasnio je da je, do tada, sa M. U. bio u veoma dobrim odnosima, te da su često zajedno pili kafu i jeli.

Na izricanju presude optuženi nije prisustvovao, kao ni njegov branilac, niti tužilac. U sudnici su bili samo novinari pa je predsjednik sudskog veća Branimir Jukić odlučio da ni njima ne čita presudu, već je saopštena putem veb sajta, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.