9.6.2020. 10:38
0
Na području Tuzle oduzeta veća količina tekstila
U tri odvojene akcije na području Tuzle oduzeta je veća količina raznih proizvoda bez propisane dokumentacije u vrijednosti 35.000 KM - potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Provjeru prometa roba stranog porijekla u trgovinskom objektu na području Regionalnog centra Tuzla izvršili su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja.

Iz UIO preciziraju da su pronašli 5.958 komada tekstilnih proizvoda (trenerke i sl.) stranog porijekla bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije.

U saopćenju dodaju i da je tokom vršenja redovnih aktivnosti na GP Karakaj, tokom pregleda autobusa koji je došao iz pravca Srbije, pronađena neprijavljena roba stranog porijekla.

Radi se o 3.500 komada raspršivača.

Također, tokom provjere prometa akciznih proizvoda na području RC Tuzla pronađeni su akcizni proizvodi koji nisu bili obilježeni na propisan način.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.