21.8.2020. 13:37
0
U stanu uzgajao drogu, zaplijenjeno više od kilogram marihuane
Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer su u 11.20 sati zbog sumnje da je počinio krivično neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapsili Dž. H. (30) iz Sarajeva.

Naime, policijski službenici su na osnovu naredbe za pretres izdate od strane Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres stana koji koristi Dž.H. i tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti: oprema i uređaji korišteni za uzgoj opojne droge mairhuane, 15 stabljika koje asociraju na kanabis, pet staklenih tegli sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 1.750 grama, tri pvc pakovanja u kojima se nalaze sjemenke kanabisa, jedna digitalna vaga i jedna drobilica sa tragovima i ostacima droge. 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.