25.8.2020. 22:47
0
U Mostaru od posljedica koronavirusa preminuo čuveni turistički vodič i vlasnik agencije "Fortuna" Mili Bijavica
Vlasnik jedne od najvećih turističkih agencija u BiH "Fortuna Tours" Mostar Mili Bijavica preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom.

Bijavica je rođen u Mostaru 1956. godine gdje je završiо osnovnu i srednju školu u Mostaru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Mostaru.

Od 1989. godine vlasnik je i direktor Turističke agencije "Fortuna Tours", koja je bila jedna od prvih privatnih agencija u Jugoslaviji i koja je već godinama vodeća turistička agencija u Bosni i Hercegovini za receptivni turizam.

Bio je i predsjednik je Profesionalne komisije za ugostiteljstvo, turizam i hotelijerstvo u Vanjskotrgovinskoj komori BiH od 2018/2019 i predsjednik Skupštine Privredne komore Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Bio je hospitaliziran u mostarskoj Covid bolnici i priključen na respirator, navodi Avaz.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.