18.9.2020. 8:07
0
Nakon ubistva migranta na Ilidži uhapšena dvojica Alžiraca
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira koji se sumnjiče da su povezani s jučerašnjim ubistvom migranta na Ilidži.

Kako je potvrdio Mirza Hadžiabdić portparol MUP-a KS dvojica Alžiraca su pronađena i uhapšena na željezničkoj stanici u Novom Sarajevu.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva migranta policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira, također migranta. Smješteni su u službene prostorije za zadržavanje, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - rekao je Hadžiabdić.  

Podsjećamo, jučer ujutro je na Ilidži pronađeno tijelo migranta.

- Dežurna tužiteljica koja je rukovodila uviđajem naredila je obdukciju tijela, nakon koje ćemo znati tačan uzrok smrti - kazala je portparol Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić

Navodno, riječ je o ubistvu. Naime, tijelo migranta je pronađeno pored jedne kuće, a ruke su mu bile vezane plastičnim vezicama, prenosi avaz.

Migranti
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.