22.9.2020. 11:32
0
Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 55 kilograma opojne droge marihuane
Optuženi Danilović Marko (1999.) iz Herceg Novog, tereti se da je sa područja Crne Gore, prokrijumčario u Bosnu i Hercegovinu, oko 55 kilograma opojne droge marihuana-“skunk”, sa namjerom daljeg krijumčarenja u R Hrvatsku, u čemu je otkriven i spriječen, a opojna droga oduzeta.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv:

-Danilović Marka, rođenog 1999. godine u Kotoru, nastanjen u Herceg Novom, državljanina Crne Gore.
Optuženi se tereti, da je, radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, u specijalno napravljenom spremniku u teretnom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao, prevozio 50 paketa ukupne težine 55, 402 kg opojne droge marihuana.

Navedenu opojnu drogu, optuženi je 24.07. ove godine, prokrijumčario u Bosnu i Hercegovinu, te je namjeravao prokrijumčariti dalje u R Hrvatsku i na područje EU, u čemu je otkriven i spriječen od pripadnika Granične policije BiH, na GP Gradiška.

Zaplijenjena količina opojne droge, na ilegalnom narko-tržištu zemalja EU, dostiže cijenu od više stotina hiljada eura.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a tereti se da je počinio kazneno djelo-neovlašten promet opojnih droga iz članka 195. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.