23.9.2020. 13:50
3
Dok se potraga za dvije nestale djevojke nastavlja, jedna od njih 'objavila' i zaruke na Instagramu: Nisam nikad bila sretnija, nemojte da smarate!
Sredinom prošle sedmice u Sarajevu je nestala djevojčica Adrijana Hoda.

Kako je navedeno iz policije, Nasiha Sofović u subotu je prijavila da se u srijedu 17. septembra oko 13 sati sa adrese stanovanja u ulici Safeta Zajke 75, opština Novi Grad Sarajevo, udaljila njena maloljetna ćerka Adrijana Hoda. Djevojčica je rođena 2004. godine visoka je oko 150 centimetara, plavih očiju i srednje telesne građe.

U međuvremenu društvenim mrežama je počela da kruži fotografija storija kojeg je maljoletnica objavila na Instagramu. Nema potrebe da me objavljujete, javljate se i brinete, jer nikad u životu nisam bila sretnija – stoji, uzmeđu ostalog, u njenog objavi.

adrijana-hoda

Nakon prve objave uslijedila je i druga objana na kojoj je saopštila svojim pratiteljima da je zaručena.

Iz Mup-a KS su naveli da je moguće da je neko ukrao njen mobilni aparat, te da se istraga nastavlja , prenose sarajevski mediji.




Ovo nije prvi slučaj u posljednjih nekoliko godina. Nerijetko su u javnosti bile plasirane informacije, gdje su djevojke nestajale, ali su nakon određenog perioda bile pronađene žive i zdrave.  Šta je uzrok povećanom broju ovakvih slučajeva? Odgovor na ovo pitanje pokušali smo dobiti od psihologa Marka Romića. 

"Roditeljski i školski odgoj, danas dosta doprinose porastu ovakvih slučajeva, kada tome pridodamo i današnje trendove modernog načina života, koji mladima serviraju pogrešne poruke, dobijemo jedan mehanizam na osnovu kojeg mladi ljudi kreiraju svoju stvarnost. Društvene mreže su svakako uzrok stvaranja te pogrešne slike. Mladi zamišljaju život poput onog na Instagramu. Pokušavaju kopirati stvari koje im se tu plasiraju. Kada izađete na ulicu vidjet ćete mlade djevojke koje se oblače na isti način i na jedan tragikomičan način poništavaju svoju ličnost. Biti važan, bitan i prepoznat je danas najbtnije", govori Romić.

Dodaje da roditelji moraju više vremena posvetiti svojoj djeci, te da ne smiju izgubiti nit koja porodicu drži na okupu.

"Ne može ništa biti važnije od vremena koje posvetimo svom djetetu. Svjesni smo da je danas teško odgojiti dijete, ali moramo se potruditi da im ukažemo na prave životne vrijednosti, da ne streme samo materijalizmu. U većini slučajeva poput ovih, mladi nisu svjesni posljedica koje mogu prouzrokovati neki njhoovi potezi, zato je bitno da imaju ruku koja ih vodi", rekao je Romić za Source.

Sarajevskoj policiji ječer je prijavljen nestanak i Amre Muhamedagić iz Bihaća, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Kako su naveli u policiji, nestanak lica Amra Muhamedagić, kći Ismete, rođena 11.02.1999.godine u Bihaću, stalno prijavljena na adresi Dr. Irfana Ljubijankić broj 136, Bihać, dana 12.09.2020.godine prijavila je njena majka Ismeta Raković. Djevojka se udaljila sa adrese stanovanja u ul. Antuna Branka Šimića br. 9, općina Novi Grad Sarajevo.

Policiji je nestanak prijavila njena majka koja je u prijavi navela da se sa kćerkom posljednji put čula 2. septembra, kada je Amra rekla da je dobro i da je našla zaposlenje u firmi na području Općine Ilidža.



Nestala Amra Muhamedagić

U slučaju bilo kakvih korisnih saznanja koja bi mogla doprinijeti pronalasku tražene osobe potrebno je kontaktirati PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona: 033 474 000, 033 451 211, 033 246 198, Operativni centar MUP-a KS na telefon 122 ili najbližu poilcijsku stanicu.







3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.