26.9.2020. 12:55
0
Jedan poginuli pilot trebao slaviti bratovu vjeridbu, a drugome je kobni let trebao biti posljednji prije penzije
Porodica Zvonka Vasiljevića, pilota koji je stradao u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Brasini kod Malog Zvornika, spremala se za vjeridbu njegovog rođenog brata, piše Telegraf.

Ali, umjesto da proslavljaju, članovi porodice zavijeni su u crno nakon ove tragedije. Kako piše Telegraf, njegov brat došao iz Rusije gdje živi i radi, kako bi obavio vjeridbu. Međutim, nažalost, umjesto vjeridbe čeka ga sahrana brata. 

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Drugom poginulom pilotu Dejanu Krsniku jučerašnji let trebao je da bude posljednji pred penziju.

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Kako prenose srbijanski mediji, njegov sin je, također, upisao pilotsku akademiju u Vršcu i krenuo očevim stopama.


(Lejla Trle) 

Srbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.