11.10.2020. 12:40
7
Policija otkrila nevjerovatne detalje kako je Palislamović usmrtio pješaka
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je uz navođenje inicijala saopćilo detalje o sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je Naser Palislamović, odranije poznat policiji, usmrtio pješaka, piše Avaz.


Saobraćajna nesreća se dogodila u 20:40 sati u ulici Mostarsko raskršće do broja 52, općina Hadžići.

Tom prilikom došlo je do udara pješaka na kolovozu E. S. (67) iz Hadžića.

Naser Palislamović (42) iz Ključa udario je pješaka automobilom Ford Fiesta na kojem su bile postavljene dvije različite registarske oznake  792-K-711 i M15-E-503.  

Nakon toga je pobjegao sa mjesta nesreće, a ubrzo je uhapšen i predat u Jedinicu za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Na licu mjesta smrt pješaka je konstatirala ekipa Hitne pomoći. Po završetku uviđaja kojem je prisustvovao dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, tijelo E. S. prevezeno  je u prosekturu Bare radi obdukcije. 

Policija je oduzela Ford Fiestu radi potrebnih vještačenja i automobil je prevezen na policijski depo u Butmiru. 

Palislamović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje ljekarske pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći iz člana 336 i 337 KZ FBIH, a nakon što se nije zaustavio na mjestu nesreće. 

Uviđaj kojiom je rukovodio tužilac obavili su istražitelji Odjeljenja za saobraćajne istrage i kriminalistički tehničari MUP-a Kantona Sarajevo. 

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.