19.1.2021. 18:10
0
"Prepoznao sam Kenana Tuhljaka. Molio sam ga: 'Nemoj, Keno', ali je on nastavio pucati po meni. Ispred su bili Adnan Halilović i Dino Mulavdić"
Nakon mjesec borbe za život u UKC-u Tuzla i 20 dana liječenja u Općoj bolnici „Dr. Mustafa Beganović“ u Gračanici, 35-godišnji Nusret Džafić je poslije preživljenog pokušaja ubistva ostao invalid, prenosi danas Dnevni Avaz.

On je dovezen u kuću svoga oca Dilavera u gračaničko naselje Seljanuša, gdje bespomoćan živi sa strašnim bolovima. U njega je, dok je spavao, 3. novembra prošle godine oko 22 sata ispucano osam hitaca iz pištolja, a pogođen je u noge, stopala i stomak te je praktično nepokretan.

Uz pomoć dvije štake može prijeći nekoliko koraka preko sobe i kaže da su mu u tijelu ostala još dva metka. Nusret je za naš list ispričao šta je doživio kobne večeri.

- U mraku sam ugledao muškarca koji je u mene prvo ispalio dva ili tri metka. Prepoznao sam Kenana Tuhljaka. Molio sam ga: „Nemoj, Keno“, ali je on nastavio pucati po mojim nogama, stomaku i stopalima. Krv je šikljala na sve strane. Znao sam da su tu ispred kućice i Adnan Halilović i Dino Mulavdić. Ostavili su me da umrem i pobjegli. Skupio sam snagu i nekako dopuzao vani i počeo dozivati u pomoć - kaže Džafić.

Kaže da ne zna zbog čega su ga pokušali ubiti te dodaje da je preživio zahvaljujući tuzlanskim ljekarima.

- Sud će njih osuditi za ovo što su napravili. Mogu oni dobiti i stotinu godina zatvora, ali meni je uništen život, doživotno ću biti invalid. Od čega ja sada da živim. Ne mogu da spavam od bolova. Ta slika mi je i danas pred očima, došli su da me ubiju, ali ne znam zbog čega – kaže Nusret.

Njegov otac Dilaver Džafić moli dobre ljude za pomoć sinu. Šestočlana porodica živi od 130 maraka socijalne pomoći i to ode za lijekove. Kod ADDIKO BANKE D.D. Gračanica otvoren je žiroračun broj: 3060003043447138 na ime Nusret Džafić Seljanuša bb Gračanica i SWIFT code bank: HAABBA22, partija 30434528 Nusret Džafić IBAN: BA 393060493043452885.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.