23.1.2021. 8:15
0
Istraga protiv policajaca, migrant ih u Banjaluci prijavio za krađu
Prema navodima iz prijave, policajci su ukrali bukvalno sve što je oštećeni migrant imao kod sebe, a nije ih spriječilo ni uzaludno preklinjanje nesrećnog čovjeka da mu ne otmu i telefon.

Sve se dogodilo u blizini autobuske stanice u Banjaluci. Policajci su došli u službenom automobilu, izašli i, kako tvrdi migrant, pokupili mu sve što je imao kod sebe. Potom su otišli kao da se ništa nije dogodilo – otkriva izvor iz banjalučke policije.

Iako se prijava nije našla u zvaničnim saopštenjima Policijske uprave Banjaluka, zbog nje je u međuvremenu saslušan veći broj policajaca i inspektora.

Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da postoji prijava migranta zaprimljena u Policijskoj stanici Lazarevo, te da je saslušano više policijskih službenika.

– Od strane oštećenog lica zaprimljena je prijava na okolnosti iz Vašeg upita u policijskoj stanici Lazarevo. U vezi s tim saslušano je više policijskih službenika, te je o svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, o čemu je i dostavljen izvještaj na tužilačku odluku, u cilju eventualne kvalifikacije počinjenog krivičnog djela – izjavila je ona.

Srpskainfo saznaje da se prijava o krađi nije mogla zataškati, jer se radilo o migrantu koji je jako dobro poznavao engleski jezik i svoja prava.

– Prijava je shvaćena jako ozbiljno, a migrant koji je opljačkan nije bio nepismen. Naprotiv, radilo se o jako elokventnom čovjeku, koji je odlično poznavao engleski jezik, ali i svoja prava. Nakon prijave, u međuvremenu su saslušani brojni policajci i inspektori. Sve ovo je dovelo do velikog ogorčenja među onima koji nemaju veze s navodima iz prijave, ali su bili dio istrage i saslušanja – objasnio je izvor iz Policijske uprave Banjaluka.


(Patria)

Migranti
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.