22.2.2021. 21:25
2
Ko je Faruk Mudželet, koji je stradao na Socijalnom: Bio omiljen u društvu, radi se o vlasniku pekare "Farina" u Titovoj ulici
U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se jučer popodne dogodila u Sarajevu, poginuo je 41-godišnji Faruk Mudželet iz Sarajeva.

On je fatalne povrede zadobio prilikom pada sa motocikla na Socijalnom jučer u popodnevnim satima. Odmah nakon nesreće, prevezen je u KCUS, te zbrinut na Klinici za neurohirurgiju, ali je nekoliko sati kasnije, usljed težine povreda, preminuo.

Pad sa motora bio fatalan

U MUP-u KS su na zvaničnom sajtu napisali sljedeće:

"Dana 21.02.2021. godine u 14:40 sati na kolovozu ulice Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do pada na kolovoz motocikla marke “Honda”, reg. oznaka J94-E-808, kojim je upravljao vozač F.M., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač F.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. 

Istog dana u 21,30 sati povrijeđeni vozač je preminuo na pomenutoj klinici. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sabraćajne nezgode",
stoji u saopćenju MUP-a KS.

Sarajlije se opraštaju od Mudželeta

Brojne Sarajlije putem društvenih mreža oprostile su se od Mudželeta. On je, inače, bio vlasnik poznate pekare Farina u Titovoj ulici te, kako se vidi iz objava, omiljen u društvu.

Muhamed ef. Velić, jedan je od onih koji su poznavali Mudželeta. Imam džamije Ferhadija u Sarajevu je na Facebooku napisao:

"Hvala vam dobri ljudi na vašim dovama, moj ahbab Faruk je preselio maloprije. Allah da mu se smiluje, oprosti grijehe i uvede u lijepi Džennet, a porodici i svima nama podari sabri džemil. Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Gospodaru, srca naša osnaži u saburu i imanu!", napisao je Muhamed ef. Velić.

"Pričali kako ćemo, šta ćemo, još jutros. A sada ti moram dženazu spremati, brate moj mili. Dok sam tu na dunjaluku, molit ću našeg Gospodara za tebe", napisao je na Facebooku Kerim M. Zubčević.

Alem Logo, vijećnik u Općini Novi Grad, napisao je na društvenim mrežama:

"Fare brate, da ti Bog podari Džennet. Ne mogu da vjerujem", napisao je Logo.

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.