2.3.2021. 20:36
0
Uhapšen 41-godišnji E.L. iz Sarajeva jer je pretukao S.D. i nanio mu teške tjelesne povrede
Dana 01.03.2021.godine u 23,10 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice E.L., rođen 1980.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 172. i člana 183. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda i Ugrožavanje sigurnosti). Isti je pomenutog dana u 19,25 sati u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, nanio povrede licu S.D. iz Sarajeva.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E.L. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Dana 01.03.2021.godine u 15,00 sati, na osnovu operativne potrage, policijski službenici Prve PU su u ulici Mudželeti veliki, općina Stari Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice N.K., rođena 2001.godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinila krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a ista je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalitičku obradu nad navedenim licem.

(MUP KS)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.