10.3.2021. 16:02
0
Određen jednomjesečni pritvor Saši Selitaju koji je kod Žepča u šumi silovao 14-godišnju djevojčicu
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici u krivičnom postupku koji se vodi protiv pedofila Saše Selitaja (45), državljanina Srbije zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanja i krivično djelo spolni odnos sa djetetom odredio je jednomjesečni pritvor koji se računa od 7. marta kada je doveden u tužilaštvo, a može trajati do 7. aprila ove godine ili do drugačije odluke suda, prenosi i saznaje Dnevni Avaz.

Selitaj je osumnjičen da je silovao 14-godišnju djevojčicu u šumi u Begovom Hanu kod Žepča. On je prema dosadašnjim rezultatima istrage dijete upoznao putem jedne igrice na Facebooku, a na taj način ju je i namamio na kobni sastanak. On je autobusom došao iz Srbije i s djevojčicom se našao na autobuskom stajalištu.

Potom ju je odveo u šumu gdje ju je prisilio na spolni odnos. Još goru tragediju je spriječio vlasnik lokalnog autootpada Fahrudin Mešeljević koji je pedofila savladao i zadržao do dolaska policije. Mešeljević je primjetio da pedofil grli i ljubi djevojčicu, a potom je telefonom obavijestio njene roditelje o svemu što je vidio.

U prijedlogu za određivanje pritvora Selitaju tužilac je naveo da je on 7. marta ove godine oko 10. sati na lokalitetu Vidovine, u mjestu Golubinja, na području općine Žepče, upotrebom sile, svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnos ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad maloljetnim djetetom.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoji okolnost koja ukazuje na opasnost od bjekstva, jer je strani državljanin, te bi mogao borvskom na slobodi utjecati na svjedoke, kao i da se za ovo brutalno krivično djelo može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.