2.4.2021. 16:22
0
Nastavak suđenja u aferi Respiratori: Svjedokinja tražila mjeru prikrivanja identiteta, Sud BiH je to odbio i otkrio njeno ime
Suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima nastavljeno je danas u Sudu BiH u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija "Srebrena malina", vlasništvo Fikreta Hodžića.

Kako je i najavljeno ranije, na današnjem ročištu se pojavila i nova svjedokinja. 

Zbog prirode posla i zaštite porodice, današnja svjedokinja, čije ispitivanje će biti nastavljeno i naredni put, je zatražila mjere zaštite, odnosno prikrivanje identiteta.


Sud BiH, je to odbio smatrajući da za to nema razloga te da je svjedokinja iznijela samo svoje želje.

Svjedočila je Bahra Džaka, zaposlena u sekretarijatu ureda premijera Vlade Federacije BiH, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.