9.4.2021. 19:09
0
Predložen pritvor za Pakistance zbog krijumčarenja migranata
Postupajući u 24-satnom dežurstvu, tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je o aktivnostima Granične policije BiH, koji su na području mjesta Tršić, općina Zvornik, ponašli i lišili slobode dvojicu državljana Pakistana, osumnjičenih za krijumčarenje skupine od 7 ilegalnih migranata, među kojima je bilo i malodobnih osoba.

Nakon uhićenja osumnjičenih, zaplijenjen je čamac, kao plovilo korišteno za krijumčarenje migranata preko vodene granice na rijeci Drini.

Mjera pritvora predložit će se za:

1.       Bait Ullah Nurzai , rođen 1995. godine, državljanin Pakistana

2.       Hassan Ali, rođen 1994. godine, državljanin Pakistana

Krijumčarenje ilegalnih migranata koji ne ispunjavaju uvjete za ulazak i boravak u BiH, na ovom području izuzetno je rizično zbog opasnosti od utapanja krijumčarenih osoba.

Osumnjičeni su privedeni postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora iz članka 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni bh pravosuđu.

Ilegalni migranti, predati su u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.

(Patria)

Migranti
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.