16.9.2021. 9:45
0
Završen pretres u zgradi Bosmala: Istražitelji odnijeli dokumentaciju
FOTO: Oslobođenje
Policajci MUP-a Kantona Sarajevo, kako jeveć objavljeno, pretresaju više lokacija u Sarajevu, a u sklopu "Slučaja Dženan Memić".
Prema dosad dostupnim informacijama, radi se o stanovima Muamera Budnje, sina Alije Budnje, te vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića u naselju Nova Otoka, ali navodno i o hotelu Crystal na Ilidži.

Iz policije je zvanično potvrđeno da se aktivnosti provode po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH, a u pitanju su objekti dvije osobe.

Pretres u zgradi Bosmala je okončan, navodno se radi o stanu Muamera Budnje, a policijski istražitelji su objekat napustili noseći određeni dokazni materijal.

Podsjećamo, u noći 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj aleji stradao je 22-godišnji Memić, a tada je s njim bila Alisa Ramić (djevojački Mutap).

Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović, optuženi su za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja uzroka stradanja Dženana Memića, prenosi Oslobođenje.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.