9.10.2021. 21:30
3
Sarajevska policija "razbila" nelegalnu borbu pasa: Životinje se borile u ringu, sramotnom događaju prisustvovala i "publika"
Našoj redakciji se danas obratila sugrađanka sa informacijama da je danas na prostoru Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni organizovana nelegalna borba pasa.

"Sinoć smo dobili dojavu da će danas od 7.00 do 13.00 održati borbe pasa rase kangali. Posjedujemo skrinove kao i snimke današnjih borbi. Obavještena je Policijska stanica Ilijaš čiji su pripadnici izašli na lice mjeste te sprovode akciju hapšenja organizatora kao i učesnika", navela je ova Sarajka (ime poznato redakciji Source.ba portala), koja nam je ustupila i snimke borbi pasa. 



Događaj je organiziran na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja.

Po saznanju za ovaj događaj, reagirala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Za Source.ba su ti navodi i potvrđeni iz MUP-a KS.

"Policija je dobila informaciju i postupila je po istoj da se dešavaju na području općine Ilijaš borbe pasa. Pronađen je lokalitet za koji se sumnja da je na istoj bilo borbe pasa, te su pronađene i u službene prostorije pozvana određena lica radi uzimanja izjava. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijem nadzorom se nastavlja daljni rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela",  rečeno nam je iz Operativnog centra MUP-a KS.

U prilogu članka je snimka borbe i napominjemo da je ona uznemirujućeg sadržaja. 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.