5.12.2021. 12:59
1
Konaković: Godinama rade slučaj, a svjedoke nisu ispitali
O hapšenju Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice svoj stav rekao je i Elmedin Konaković, predsjednik NiP -a.

- Gradonačelnik Zenice uhapšen je bez da se tereti za bilo kakvu ličnu imovinsku korist. Kasumović je Bošnjak, dobitnik Zlatnog ljiljana, izostale su i reakcije političkih i vjerskih lidera po ovom osnovu. Sudija za prethodni postupak Ramo Ljevaković doktorirao je u martu prošle godine na temu “Ocjena dokaza, utvrđivanje činjenica i primjena materijalnog prava u krivičnom postupku”.

Predsjednik komisije pred kojom je doktorirao bio je predsjednik SDA Zenica, Nezir Pivić, inače poraženi kandidat sa zadnjih lokalnih izbora. Kasumović je imao skoro 33 hiljade glasova, Pivić nešto više od 11 hiljada. Tužilaštvo ZE-DO već dugo slovi za stranačko, Vesna Kaknjo koja ga vodi za osobu blisku rukovodstvu stranke u Zenici.

Hapšenje se desilo baš onako kako mjesecima najavljuju na mrežama botovi bliski stranačkim liderima i operativcima. Budno pratimo proces, neće se završiti bez odgovornosti pravosudno-političke mafije ako se dokaže da je politički montiran. Postupci raznih ljevakovića, sarajlija, kaknja, burzića i njima sličnih, opasniji su od postupaka njihovih nalogodavaca - kaže Konaković. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.