2.6.2022. 11:21
0
Pripadnici Granične policije BiH vrše pretrese na devet lokacija u okviru akcije „San“
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a prema naredbi Suda BiH provode operativnu akciju kodnog naziva „San“.

- U okviru spomenute akcije vrše se pretresi na devet lokacija na području Kantona Sarajevo i Gradiške s ciljem pronalaska osumnjičenih osoba i dokumentiranja krivičnih djela vezanih za krijumčarenje osoba. Tokom akcije slobode su lišene dvije osobe - migranti koji se sumnjiče da su organizatori krijumčarenja osoba.  

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Poduzimanjem aktivnosti u okviru akcije „San“, pripadnici GPBiH spriječili su krijumčarenje više desetina osoba. 

U ovu akciju uključeni su i službenici Službe za poslove sa strancima BiH - navodi se u saopćenju Granične policije BiH. 



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.