21.10.2022. 21:30
0
Sado Đugum ostaje u pritvoru još dva mjeseca
U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je u poslijepodnevnim satima održano ročište za produženje pritvora Sadi Đugumu (44), uhapšenom 22.septembra u akciji „Hum“ koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Kako navodi Avaz, večeras je donesena odluka kojom je uvažen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona te je Đugumu, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari, izazivanje opće opasnosti i podstrekivanje na ubistvo produžen pritvor za još dva mjeseca. 

Podsjetimo, akcija "Hum" je rezultat višemjesečne istrage koju su pripadnici FUP-a vodili pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Mostaru i koji su, kako je navedeno, zadokumentovali organizovanu kriminalnu grupa na čelu sa Đugumom. 

Kao članovi grupe označeni su Alen Fale (31) i Adnan Šljivić (35) koji su ispitani, a koji se nalaze zbog izdržavanja zatvorske kazne po drugom osnovu, dok je Miran Voljevica (43) u bjekstvu i, prema posljednjim podacima, nalazi se u Hrvatskoj.

Za Ismeta Vrcu zvanog Hipa (62) koji je, zajedno, s Đugumom uhapšen nije traženo produženje pritvora.

Inače, pretresom prostorija koje su koristili Đugum i Vrce, u Tomislavgradu i u Prigrađanima kod Mostara pripadnici FUP-a su pronašli brojne predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Kod Vrce su istražitelji FUP-a pronašli veću količinu oružja, navodi Avaz. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.