1.12.2022. 8:29
0
Tužilaštvo nudi nagodbu Macanu, jednom od optuženih za likvidaciju sarajevskih policajaca
FOTO: CH
Tačka na četverogodišnju istragu protiv osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca još nije stavljena

Dok javnost sa nestrpljenjem iščekuje optužnicu protiv trojca koji je pod istragom zbog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Tužilaštvo Kantona Sarajevo nudi novu nagodbu jednom od osumnjičenih Aleksandru Macanu, saznaje Oslobođenje.

300 svjedoka

– Moj branjenik će sutra ići u Tužilaštvo kako bi čuo koja je to ponuda postupajućih tužiteljica. Da se razumijemo, on neće pristati na bilo šta, jer on nema veze sa ubistvom, a za krađu bi mogao dobiti šest mjeseci zatvora. Sve informacije koje su poznate do sada, a odnose se na ovaj predmet, dao je Macan, potvrdio  je advokat Duško Tomić.

Policajci MUP-a KS-a su ubijeni prije četiri godine na Alipašinom Polju u Sarajevu, a tačka na istragu ni do danas nije stavljena. Osim Macana, za likvidaciju heroja u plavom se terete i Sava Marinković i Marko Trifković Žižan. Sva trojica se nalaze u pritvoru KPZ-a Sarajevo. U policajce je, prema dosadašnjim rezultatima, pucao Sava Marinković, ali sporno oružje ni do danas nije nađeno.

Macan se predao Tužilaštvu KS-a 24. decembra prošle godine nakon Interpolove potjernice koja je za njim bila raspisana.

Šema kretanja

Do sada je saslušano 300 svjedoka, a zbog direktne umiješanosti u likvidaciju, privođeni su Miloš Obradov i Srećko Trifković, koji su nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka pušteni na slobodu.

Osumnjičeni Macan je, do sada, nekoliko puta dovođen u zgradu Tužilaštva, gdje je, između ostalog, crtao i šemu kretanja pojedinih osoba kritičnog jutra. Njegov branilac Duško Tomić je tražio da se postupak u odnosu na Marinkovića i Trifkovića razdvoji, ali mu nije udovoljeno piše Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.