24.3.2023. 17:05
0
Grupi Zlatana Ćuka ukinut pritvor
Sud BiH obavijetio je da je ukinut pritvor grupi Zlatana Ćuka, koja je uhapšena u tzv. Sky i Anom predmetima.

“Sud Bosne i Hercegovine je 23.3.2023. godine donio rješenje kojim je prihvaćen uređeni prijedlog Tužilaštva BiH od 22.3.2023. godine, na način da je osumnjičenima Bošku Ćuku, Željku Simiću, Savi Neškoviću (ranije Simić), Radanu Dotliću i Daliboru Simiću ukinut pritvor, određen rješenjem od 29.12.2022. godine.

Istovremeno, osumnjičenima su određene sljedeće mjere zabrane: mjera zabrane napuštanja boravišta (tzv. kućni pritvor), mjera zabrane putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama.

Ova grupa uhapšena je u akciji Golden, a sumnjiče se za trgovinu drogom, a istraga je proširena i za preprodaju oružja.

U Akciji “Golden” provedenoj 27. decembra u Bijeljini i Ugljeviku, uhapšeni su Zlatanov otac Boško Ćuk, zatim Željko Simić, Savo Nešković, Radan Dotlić i Davor Simić, navodi Raport. 





0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.