1.6.2023. 13:58
0
Uhapšena u akciji SIPA-e: S kim je Naida Mehanović bila u Dubaiju i zašto je tamo išla?
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, jučer su realizovali operativnu akciju „Tin“, u kojoj su uhapšene Aiša Ramić i Naida Mehanović.

Trgovina ljudima

U ovoj akciji izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i pokretnih stvari, na četiri lokacije u Sarajevu i Visokom, gdje su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo „Trgovina ljudima“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. 

Kako Avaz piše, Naida je prije nekoliko sedmica s jednom prijateljicom (identitet poznat redakciji "Avaza") otputovala u Dubai navodno jer je navodno dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom.

"Globalni lanac"

Njen Instagram je pun video snimaka i fotografija iz Dubaija.  Indikativno je da je EUROPOL u svom današnjem saopćenju naveo da je širom Evrope provedena akcija "Globalni lanac".

- Između 8. i 15. maja 2023. godine u 44 zemlje (25 država članica EU i 19 zemalja koje nisu članice EU) održana je globalna akcija usmjerena na trgovinu ljudima radi seksualne eksploatacije, prisilnog prosjačenja i prisilnog kriminala. Operaciju Globalni lanac, koja je uključivala EMPACT Dani zajedničke akcije protiv trgovine ljudima, vodila je Austrija, zajedno sa Rumunijom, a koordinirali su Europol, Frontex i INTERPOL - saopćeno je iz EUROPOL-a. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.