1.6.2023. 15:10
0
Kakvu ulogu su Naida i Ajša imale u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju?
Naida Mehanović uhapšena je jučer zajedno s Ajšom Ramić u akciji SIPA-e kodnog imena „Tin“, a prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obje su saslušane sinoć u prostorijama SIPA-e, gdje je Ramić negirala da ima veze s krivičnim djelom trgovine ljudima zbog čega je provedena akcija. Ramić je negirala da je počinila bilo koje krivično djelo. 

Prema saopćenju SIPA-e Mehanović i Ramić su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, danas u svojstvu osumnjičenog predate u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama - kazala je Damira Softić, stručna saradnica Tužilaštva Kantona Sarajevo za Avaz.

Nezvanično, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

U članu 210a., stav 5. krivičnog djela trgovine ljudima KZ-a FBiH za šta su obje osumnjičene, navodi se da „ko krivotvori, pribavi ili izda putnu ili ličnu ispravu ili koristi, zadržava, oduzima, mijenja, oštećuje, uništava putnu ili ličnu ispravu druge osobe u svrhu omogućavanja trgovine ljudima, bit će kažnjen kaznom zatvora od jedne do pet godina“, piše Avaz.


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.