5.6.2023. 12:09
0
Incident na turniru u Splitu: Igrači i treneri Šahtara tukli sarajevske fudbalere, petorica završila u bolnici
Proteklog vikenda više od 3.000 sportista iz 15 zemalja nastupilo je u sklopu Dalmatinko kupa na terenima u Splitu, Solinu, Kaštelima, Trogiru, Žrnovnici...

Ovaj turnir nastao je kao projekat koji povezuje sport, turizam i društvenu odgovornost, a promoviše fer-plej, toleranciju i jednakost.

Međutim, sve plemenite namjere zasjenio je incident u kojem su povrijeđeni mladi fudbaleri sarajevske škole Sparta. Kako saznaje portal "Avaza", petero dječaka škole fudbala iz Sarajeva je završilo u bolnici.

Naime, u polufinalnoj utakmici između Sparte iz Sarajeva i ukrajinskog Šahtara iz Donjecka, u uzrastu do 14 godina, došlo je do preagresivnog ponašanja malih fudbalera iz Ukrajine.

Prekršaji su postali prežestoki za takav uzrast, no njihovo je ponašanje popratila i cijela klupa, odnosno stručni štab Šahtara.

Za portal "Avaza" se javio Damir Šabotić, otac devetogodišnjeg dječaka Omara koji je polaznik sarajevske škole.

- Sve je loše išlo. Od organizacije, suđenje, namještanje utakmica i na kraju je sve zaokružio incident. Trener dječaka Šahtara je fizički napao dječake sarajevske škole fudbala. Petorica su završila u bolnici - rekao je Šabotić za portal "Avaza".

Brojni roditelji dječaka iz ŠF Sparta (2014. generacija) su ogorčeni zbog utakmice. 

Razočarani su i zbog djece. Dječaci od devet godina, umjesto da vole sport, zbog dešavanja na Dalmatinko kupu mogu samo da ga zamrze. 

Ukrajinci su zaista bili žestoki, što je rekao i organizator Domagoj Bojačić. Iz uobičajenih fudbalskih trenutaka nastao je incident. 

- U utakmicama ovakvog tipa obično nema incidenata jer dječji fudbal treba biti radost i veselje. Turnir je nastao u iznimno zahtjevnim organizacijskim okolnostima, a onda se dogodi ovakvo nešto. Želim se ispričati svima koji su morali svjedočiti ovim scenama - naveo je organizator Domagoj Bojačić za Jutarnji list.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.