22.6.2023. 16:16
0
Ibro Miladin u sudnici: "Žao mi je što je došlo do pucnjave. Svi znamo ko su te osobe"
Tužilaštvo KS-a je od Općinskog suda u Sarajevu zatražilo pritvor za Ibru Miladina, uhapšenog nakon pucnjave koja se desila 20. juna u blizini hotela Europa u Sarajevu kada je ranjen Timur Keketović.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Miladin, koji se tereti za izazivanje opće opasnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda, danas je u sudnici kazao da mu je žao što je došlo do pucnjave, ali i da je "bio u opasnosti".

- Keketović je udario mog poznanika koji je sjedio sa mnom za istim stolom. Vidio sam da su bili naoružani a svi znamo ko su te osobe. Bio sam u opasnosti. I nije tačno da su bili tu maturanti. Kada se to desilo nikoga nije bilo tu, nije mi bila namjera izazvati opasnost, kazao je nekadašnji specijalac FUP-a.

Njegov advokat Senad Kreho je kazao da postoji videonadzor na kojem se vide svi detalji.

- Snimci su oduzeti i na njima se vidi kako Nermin Solaković sa Timurom Keketovićem dolazi na motoru, prilazi stolu gdje sjedi moj branjenik i udara njegovog poznanika. Prije toga se uredno pozdravio sa Miladinom, objasnio je Kreho navodeći da je sve suprotno od onoga što tvrdi Tužilaštvo KS-a u svom prijedlogu.

Kreho je kazao i to da njegov klijent nije osuđivan, te da se radi o ocu četvero djece, koji je legalno posjedivao oružje. Osvrnuo se i na tvrdnju Tužilaštva KS da je Solaković u strahu i da se boji da otkrije ko je osumnjičeni.

- On je dao iskaz ali strah nigdje nije iskazao. Tužilac spominje maturante, koji zaista jesu bili blizu, ali nikakvog umišljaja od strane mog klijenta nije bilo. Ukoliko zatvorite mog klijenta stavit ćete njegov život na kocku, istakao je advokat Kreho.

Inače, niko od tužitelja danas se nije pojavio u sudnici. Odluka Suda bit će donesena u zakonskom roku.

Podsjetimo, pucnjava se desila 20. juna u Ulici Zelenih beretki a prethodio joj je sukob između nekoliko osoba, među kojima su bili Keketović i Miladin. Keketoviću su ljekari konstatovali ustrijelnu ranu noge, i zadržan je na Klinici na ortopediju radi daljnjeg liječenja, dok je Nermin Solaković nakon ukazane ljekarske pomoći, pušten na kućno liječenje, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.