23.1.2024. 17:21
0
Ukinuta presuda za ubistvo biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja
Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića, te je predmet vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banja Luci, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" u Vrhovnom sudu RS.

Uvažene su žalbe Republičkog javnog tužilaštva i odbrane optuženih, te je ukinuta presuda i predmet vraćen na novo suđenje.

Podsjećamo, u ovom slučaju Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić prvostepenom presudom banjalučkog Okružnog suda osuđeni su na 60 godina zatvora zbog tog ubistva i za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.

Đukanović je tada dobio 40, a Rodoljub Gajić koji je bio Krunićev radnik i čuvao mu porodicu osuđen je na 20 godina zatvora za pomaganje u zločinu, dok je Emilio Baldo oslobođen optužbi zbog nedostataka dokaza.

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre tokom izvršenja ubistva.

Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema toj ukinutoj presudi Đukanović i Kovačević su kobnog dana ispalili iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića te tako usmrtili njega i Pavlovića. Tom prilikom ranjen je vozač džipa Ilić.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.