1.2.2024. 8:25
0
Otkriveni novi detalji ubistva na Otoci: Šuman Pendeka ubio jednim hicem u prsa, njegove drugove udarao kundakom pištolja i šakama
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Riječ je o brutalnoj likvidaciji koja je šokirala cijelu državu, a ubijen je 19-godišnji Faris Pendek, učenik Pete gimnazije u Sarajevu, dok su dvojica njegovih prijatelja pretučena.

Pritvor Šumanu predložen je zbog opasnosti od bijega, odnosno da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću, Šumanovim pomagačima. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela. Avaz saznaje da su Saljević i Gradišić krili Šumana na području Zenice. Tek kada je raspisana potraga, Šuman se odlučio predati policiji.

Ubistvo se desilo, podsjećamo, u nedjelju u 23.30 sati u sarajevskom naselju Otoka, a Upravi policije MUP-a KS trebalo je više od osam sati da javnost upozna s tim da je riječ o pucnjavi i ubistvu mladića. Da stvar bude gora, ministar Admir Katica kao obrazloženje je naveo tajnost istrage!?

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu je prethodio nesporazum u saobraćaju na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića. No, „Avaz“ saznaje da je Faris Pendek ubijen jednim metkom, a pogođen je u prsa. Bio je na zadnjem sjedištu u Citroenu, iza suvozača, kada je Šuman pucao iz pištolja. Metak ga je pogodio ispod ruke i bio je koban.

Inače, Šuman je u vozilo u kojem su bile četiri osobe ispalio samo jedan metak, a koji je pogodio nesretnog Pendeka.

Isti medij saznaje da je Šuman, nakon što je pucao, izašao iz automobila marke Mercedes te drškom pištolja tukao i Farisove prijatelje, koji su zajedno s njim bili u autu, te je i na taj način pokazao svoje nasilničko lice.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.