18.2.2024. 11:44
0
Sjekirom pokušao ubiti bivšu suprugu, krio se u Tomislavgradu: Bjegunac iz Njemačke uhapšen u motelu
Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Tomislavgrada, prema međunarodnoj Interpolovoj potjernici, uhapsili jednu osobu, prenosi danas Avaz.

Međunarodnu potjernicu raspisao je Interpol Republike Njemačke s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe Njemačkoj, a zbog krivičnog gonjenja za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kako "Avaz" otkriva, uhapšen je 46-godišnjak njemačko-albanskog porijekla.

Radi se o Gazmendu Ajdiniju. U Sudu BiH u petak je održano ekstradicono ročište i, po svemu sudeći, Gazmend će vrlo brzo biti izručen Njemačkoj, s obzirom na to da je pokušao ubiti bivšu suprugu na brutalan način.

On je uhapšen u Tomislavgradu nakon što je u srijedu napao sjekirom bivšu suprugu. Poslije stravičnog čina pobjegao je automobilom i krio se na području BiH. Potraga za njim trajala je od srijede. Žena je teško povrijeđena i nalazi se u bolnici, objavili su mediji u Njemačkoj.

Saznajemo da se Gazmend krio u jednom motelu na području Tomislavgrada, gdje je i uhapšen. Nije pružao otpor. Ovo je još jedna uspješna akcija SIPA-e i Sektora kriminalističke policije. Veliki dio posla uradili su i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, kao i OSA-e, prenosi Avaz.

Napad sjekirom dogodio se na putu do škole u Ober-Ramštatu i zabrinuo je lokalno stanovništvo. Svjedoci su ispričali da je muškarac pio pivo i prvo je ženu udario razbijenom flašom, a zatim sjekirom u vrat. Uz zahtjev za pravnu pomoć od javnog tužilaštva u Darmštatu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Njemačkoj, objavili su tamošnji mediji.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.