28.2.2024. 11:48
0
Tužilaštvo podiglo optužnicu: Ranije osuđivani državljanin BiH fizički nasrnuo na službenicu GP BiH
FOTO: ilustracija
Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Golać Huse, rođenog 1998. godine u Tuzli, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je dana 20.11.2022. godine, na MGP Orašje, prilikom vršenja službenih radnji - granične kontrole lica i vozila na izlazu iz BiH, fizički nasrnuo i napao na policijsku službenicu Granične policije BiH, nakon što je policajka od njega zatražila da u okviru granične kontrole izvrši detaljnije provjere predmeta koje optuženi posjedovao kod sebe, uključujući i sumnjive predmete.

Optuženi se tereti da je, napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine pri vršenju službenih radnji, nanjevši joj lake fizičke povrede, čime je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 241.a stav 2., u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

NAPADBIHGP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.