10.3.2024. 15:14
1
Za kradljivca kipa Bruce Leeja zatražen pritvor
Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas će, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo Teška krađa, prema Općinskom sudu Mostar podnijeti prijedlog za određivanje pritvora prema D.P. (46) iz Mostara, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije, piše Avaz.

Riječ je o slučaju krađe spomenika Brus Lija (Bruce Lee) iz Velikog parka u Mostaru, koji se dogodio u noći sa 2. na 3. mart, a za što je osumnjičen, kako smo to pisali, Danijel Prce, odranije poznat policiji po izvršenju brojnih krivičnih djela, među kojima su dilanje droge i razbojništva.

Prce se, svojevremeno, 2015. godine nalazio i na Interpolovoj potjernici, a hapšen je i u akcijama Federalne uprave policije (FUP) te je i osuđivan na zatvorske kazne.

Iako se jučer neslužbeno iznosilo da je još jedna osoba privođena kao mogući supočinitelj, iz Tužilaštva HNK su nam kazali da se, za sada, tereti samo D.P.

Pojasnili su da se istraga u vezi ovog slučaja u saradnji sa Odjelom kriminalističke policije Policijske uprave Mostar nastavlja.

Također, nisu detaljisali o tome na što se sve odnosi produženo krivično djelo teška krađa koje se osumnjičenom stavlja na teret.

Podsjećamo, Prce je preksinoć u 20 sati uhapšen, a kip je u dijelovima pronađen u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.