25.7.2024. 16:37
0
Potvrđena optužnica protiv Edina Podgore za terorizam
Državni sud potvrdio je optužnicu protiv Edina Podgore zbog terorizma, odnosno emitiranja videosnimka putem društvenih mreža u kojem je prijetio napadom.

Iz Suda navode kako se Podgora tereti da je 18. aprila ove godine putem društvene mreže emitirao videosnimak, u trajanju od nekoliko minuta, u kojem je uz korištenje vatrenog i hladnog oružja počinio teroristički čin prijetnjom da će izvršiti napad na život osoba koji može prouzrokovati njihovu smrt.

Detektor je ranije ovog mjeseca izvijestio da je Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Podgore.

Tada su iz Tužilaštva saopćili da se Podgora tereti za upućivanje poruka antisemitskog sadržaja i prijetnje napadom na život osoba koje je nazivao “kjafirima”, navodeći da će izvesti napad koji će prenositi uživo.

Iz Tužilaštva su tada također saopćili da je nakon emitiranja videosadržaja, koji je od korisnika društvenih mreža pregledan više stotina puta, Pogora lociran i uhapšen na području Zenice, kada je izvršen pretres objekata i prostorija koje je koristio. Njemu je ranije određen i produžen pritvor.

U narednom periodu trebalo bi biti zakazano ročište na kojem će se optuženi izjasniti o krivnji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.