9.2.2016. 19:19
0
Zbog ovakvih kontroverznih metoda odgoja cijeli svijet ih osuđuje
Nije važno jeste li dosad već čuli za bračni par Duggar, Jill i Dericka te njihovog sina Israela, no oni su iako ako anonimni uspjeli razljutiti svijet svojim odgojnim metodama, piše Index.

Njihov sin Israel, od milja zvan Izzy, vjerojatno je sretno dijete i sigurno se ne razlikuje od druge djece, no njegovi su roditelji obješeni na stup srama nakon što su objavili fotografiju na kojoj gasmiruju kontroverznom metodom – čvrsto ga umataju u deku kako bi se smirio. To je poznata stara metoda koja se i u našim krajevima primjenjivala, ali ne na većoj djeci već isključivo na novorođenčadi.

Sudeći po fotografijama njihovog sina, Izzy je odavno prerastao beba fazu i metodu umatanja danas znanu kao wraping.

No, da se vratimo ovom bračnom paru i metodi koja je zgrozila sve članove Facebook stranice Duggar Family News: Life is not all pickles and hairspray.

Među komentarima ispod ovih fotografija napisano je i ovo: “Sada sam doista počela preispitivati njihove odgojne metode jer ovo na fotografiji više nije beba”.

“Čini se da je njihov sin stariji od 6-7 mjeseci i dok ga gledam ovako uplakanog, uzrujanog i tako čvrsto umotanog u deku jednostavno ne mogu vjerovati da je to netko kadar učiniti svom djetetu.”

(Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.