14.1.2018. 22:54
0
Djeca inteligenciju nasljeđuju od majke
Dugotrajno istraživanje je otkrilo od kog roditelja djeca nasljeđuju inteligenciju.

Stručnjaci već dugo znaju da inteligenciju “nosi” hromozom X, a žene imaju dva, dok muškarci samo jedan. Što znači da je veća vjerovatnoća da ćete inteligenciju dobiti od majke.

Istraživanje traje od 1994. godine.

Naučnici iz Glazgova intervjuisali su gotovo 13.000 ljudi od 14 do 22 godine jednom godišnje od 1994. godine do danas, pa zaključili da se prema majci može znati koliko će dijete biti inteligentno.

No naučnici ne isključuju i uticaj okoline. Pa ako se ne smatrate najinteligentnijom osobom, nemojte odmah kriviti oca. Naime, odgajanje i odnos s roditeljima isto utiče na dječju inteligenciju.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.