9.11.2018. 12:00
0
Počeo Međunarodni simpozij o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju
U organizaciji dječjih vrtića "Sunčani most" iz Mostara i Livna te austrijske socijalne neprofitne organizacije "Diakoniewerk" u Mostaru je počeo s radom Treći međunarodni simpozij "Izazovi inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama i školama".

Cilj simpozija je, istaknuto je na otvaranju, predstaviti pozitivne primjere inkluzije u obrazovanju te ukazati na važnost dobre suradnje između vrtića i škola kako bi se djeci s poteškoćama u razvoju omogućio normalan tijek obrazovanja, ali i mogućnosti u kasnijem, radnom životu.

- Htjeli smo objediniti različita stajališta kako bismo ukazali na izazove u inkluziji s kojima se susreću i djeca i njihovi roditelji, ali i nastavni kadar - kazala je direktorica dječjeg vrtića "Sunčani most" Mostar Biljana Čelan.

Dodala je kako će se na simpoziju svoja iskustva podijeliti roditelji i stručnjaci koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju.

- Pozvali smo eminentne stručnjake koji će nam pomoći u ovom području i pokazati kakva je praksa u drugim zemljama. Nadam da ćemo donijeti konstruktivne zaključke koji će unaprijediti trenutno stanje - istaknula je Čelan.

Voditelj odjela za međunarodne projekte "Diakoniewerk" Gerhard Winkler posebno je pozitivnim istaknuo činjenicu da su inkluzivni vrtići "Sunčani most", koji djeluju u Mostaru i Livnu, multietnički.

- U vrtićima nastojimo imati djecu, ali i pedagoge iz svih etničkih grupa, kako bi se uspostavila jedna dobra suradnja - kazao je Winkler.

Simpozij je organiziran u povodu 15 godina rada dječjeg vrtića "Sunčani most" u Mostaru, koji se zauzima za inkluziju i multietničku suradnju u predškolskom obrazovanju, a od 2016. godine tom pristupu pridružio se i "Sunčani most II", dječji vrtić iz Livna.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.