14.12.2020. 18:20
0
Napravite sami tablete za pranje sudova od samo tri sastojka
Da li i vas nervira pomisao koliko novca dajete na tablete za mašinu za sudove?

Kad saberete i oduzmete, lijepo biste uštedjeli da to ne morate da radite. Ili kada biste makar mogli sami da ih napravite.

Zapravo, možete.

Jedna djevojka je na svom Instagram nalogu otkrila kako to da uradimo.

Sve što vam treba jeste nekoliko sastojaka.

Šoljicu sode bikarbone, četvrtinu šoljice limunske kisjeline i kašičicu deterdženta za sudove dobro pomiješajte i izlijte u male silikonske kalupe, kao što su oni koji se koriste za led.

Ostavite da odstoji u frižideru minimum četiri sata, da bi se smjesa stegla, a ukoliko ne žurite, ostavite je da odstoji cijelu noć.

Ova smjesa je dovoljna za otprilike 17 tableta, ali možete da napravite i duplu mjeru i da koristite dva kalupa, prenosi CDM. 

Ovo će vas koštati znatno manje nego što plaćate kupovne i vidjećete da ćete vremenom uštedjeti priličnu sumu novca.



(Lejla Trle) 

Dom
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.